На крачка от трагедията е бил полският министър-председател Матеуш Моравецки, след

...
На крачка от трагедията е бил полският министър-председател Матеуш Моравецки, след
Коментари Харесай

Пак много тежък инцидент с полски правителствен самолет, премиерът на косъм от трагедия

На крачка от нещастието е бил полският министър-председател Матеуш Моравецки , откакто самолетът, с който е трябвало да лети, е претърпял случай при политане.

Проблем е настъпил преди излитането на летателния уред от летището в град Карлови Вари в Чешката република. Пилотите се е наложило внезапно да набиват спирачки с цел да не изхвърчат от полосата. Не е ясно каква тъкмо е била неизправността. Същевременно се отбелязва, че самолетът ще премине техническа инспекция, оповестява Блиц.

Моравецки е бил в Карлови Вари, с цел да се срещне с ръководителя на чешкото държавно управление Андрей Бабиш. 

Припомняме, че в историята на Полша има национална покруса, обвързвана със самолетна злополука. На 10 април 2010 г. умира президентът на страната Лех Качински заедно със брачната половинка си Мария Качинска в самолетна злополука край Смоленск. Самолетът Ту-154, с който пътува държавната делегация за церемонията по случай 70-годишнината от Катинските разстрели, се разрушава при опит за приземяване на летище в Западна Русия. Оцелели от злополуката няма. Братът на Качински - Ярослав по-късно става министър председател на страната, а понастоящем е водач на ръководещата партия в страната  " Право и правдивост ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР